Studiu Mercer: Un CEO din generaţia Millenials câştigă cu 15.000 de euro pe an mai puţin decât unul Baby Boomer

20 sep 2017 Autor: Adelina Mihai

Un manager de top din România care face parte din ge­ne­raţia Millenials (cu vârsta între între 25 şi 35 de ani) câştigă, în me­die, câte 7.400 de euro brut pe lună (5.300 de euro net), cu 15% mai puţin decât un executiv de pe o poziţie si­mi­lară din generaţia Baby Boom (de peste 50 de ani), ara­tă re­zul­tatele celui mai recent studiu salarial realizat de com­pa­nia Mercer, parte a grupului Marsh & McLennan Companies.

Astfel, un CEO din generaţia Baby Boom (care are peste 50 de ani) obţine un pachet salarial de 8.700 de euro brut pe lună (6.200 de euro net), ceea ce înseamnă că primeşte anual cu 15.600 de euro brut (11.000 de euro net) mai mult faţă de un CEO parte din generaţia Millenials.

De altfel, angajaţii Baby Boomer sunt cel mai bine plătiţi, indiferent de nivelul de carieră la care se află, mai arată rezultatele studiului Mercer. Prin urmare, un manager de resurse umane de peste 50 de ani câştigă, de exemplu, cu 30% mai mult decât unul care are între 25 şi 35 de ani, iar un tehnician dintr-o fabrică din generaţia Baby Boom are un salariu cu 5% mai mare decât unul din generaţia Millenials şi cu 30% mai mare decât unul din generaţia Z, proaspăt intrat în câmpul muncii.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.09.2017

 
Cuvinte cheie:
Studiu
, Mercer
, CEO
, generatia Millenials
, salariu
, Baby Boomer
, angajati
, manager
, munca
, resurse umane
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide