Profesii

Studiul Aon: Companiile alocă, în medie, 93 de lei pe lună pentru beneficiile medicale oferite angajaţilor

Studiul Aon: Companiile alocă, în medie, 93 de lei pe...

Autor: Adelina Mihai

27.11.2018, 00:07 399

Mai mult de opt din zece (82%) dintre angajatorii care oferă beneficii salariaţilor le acordă acestora posibilitatea de a accesa servicii medicale private, fie că este vorba de asigurări sau abonamente la clinici private, arată rezultatele studiului de beneficii realizat de Aon România, companie de consultanţă de risc şi brokeraj în asigurări.

În medie, angajatorii cheltuiesc 1.114 de lei pe an (aproximativ 93 de lei pe lună) pentru fiecare angajat care are în pachetul de beneficii un abonament sau o asigurare pentru serviicii medicale private.

„Suma (de 93 de lei pe lună - n.red.) este relevantă pentru piaţa din România şi este influenţată direct de preţurile serviciilor medicale din ţara noastră. Preţul mediu relevat de studiu a fost într-o creştere graduală, dată de creşterea preţurilor serviciilor medicale. În spatele acestei sume stau calcule care garantează sustenabilitatea programului de beneficii medicale, atât din punctul de vedere al asigurătorului, al clinicilor medicale, dar şi al companiei care achiziţionează beneficiul medical pentru angajaţi“, a spus George Dragne, business development director în cadrul Aon România.

Studiul de beneficii al Aon România a fost realizat în luna februarie 2018 pe un eşantion de 108 de respondenţi din mai mult de zece sectoare de activitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO