Profesii

Un român, şeful finanţelor Coca-Cola în Italia

Marius Croitoru, CFO al Coca-Cola HBC România şi Moldova

Marius Croitoru, CFO al Coca-Cola HBC România şi Moldova

Autor: Ioana David

03.03.2011, 23:45 184

Coca-Cola Hellenic l-a numit pe Marius Croitoru în poziţia dedirector financiar al operaţiunilor din Italia, poziţie carepresupune coordonarea operaţiunilor departamentelor financiar,juridic şi de achiziţii. În prezent Croitoru, care se va reloca laMilano, ocupă poziţia de director financiar şi manager deimplementare SAP la Coca-Cola HBC România şi Moldova. El preia nouapoziţie de la 1 iulie.

"Coca-Cola HBC Italia este unul dintre cei mai mari operatoridin grup, cu un volum dublu faţă de cel al României", a spusCroitoru

Potrivit datelor din raportul anual aferent anului 2010,Coca-Cola a vândut în România 167,8 milioane de unităţi (unit cases- o unitate este egală cu echivalentul a 5,678 litri), în scăderecu 4% comparativ cu 2009. Potrivit datelor de la RegistrulComerţului, Coca-Cola HBC România a avut în 2009 o cifră de afaceride 1,8 mld. lei (440 mil. euro) şi un profit net de 172 mil. lei(40,7 mil. euro).

Sistemul Coca-Cola pe piaţa locală este format din Coca-ColaRomânia - care deţine brandurile şi concentratele de sucuri - şipartenerul său îmbuteliator, compania grecească Coca-Cola Hellenic,care produce, distribuie şi vinde produsele sub licenţă.

Croitoru lucrează în cadrul Coca-Cola de peste 10 ani, iar timpde aproape patru ani a fost director financiar al Coca-ColaHellenic Elveţia. El a absolvit Academia de Studii EconomiceBucureşti, departamentul de finanţe şi contabilitate, iar apoi aurmat cursuri specializate de management.

În prezent, Coca-Cola Hellenic este cel mai mare îmbuteliator debăuturi răcoritoare de pe piaţa locală şi deţine trei fabrici înRomânia, la Ploieşti, Timişoara şi Vatra Dornei. În ultimii ani,compania şi-a restrâns activitatea de pe piaţa locală odată cuînchiderea a trei fabrici, de la Oradea, Bucureşti şi Iaşi.

Şi Călin Drăgan, în prezent director general al Coca-Cola HBCRomânia şi Moldova, a lucrat în cadrul filialelor din Italia aleîmbuteliatorului după ce în perioada februarie 2003 şi martie 2004a fost region sales director al Coca-Cola Bevande Italy, iar întremartie 2004 şi decembrie 2004 a fost field commercial director alaceleiaşi companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO