Profesii

Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti ia 30 milioane lei de la UE pentru dezvoltarea infrastructurii educaţionale

Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti ia 30 milioane...

Autor: Daniel Lazar

24.07.2019, 00:05 758

Universitatea „Petrol-Gaze“ Ploieşti este prima instituţie de învăţământ superior din Regiunea Sud-Mun­tenia care a semnat un contract de finanţare, în valoare de circa 30 milioane lei, pentru îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale universitare prin Progra­mul Operaţional Regional 2014-2020.

Perioada de realizare a proiectului este de 42 de luni, fiind preconizate investiţii a căror valoare totală se ridică la 27,9 mil. lei. Din această sumă, peste 23 de milioane de lei constituie contribuţia din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, 3,6 milioane de lei reprezintă alocarea bugetului de stat, cofinanţarea eligibilă a beneficiarului fiind de aproape 560 de mii de lei.

Proiectul are drept scop dotarea Corpului I, care aparţine Facultăţii Tehnologia Petrolului şi Petrochimie, o facultate cu tradiţie din cadrul UPG Ploieşti, care a lansat un program de master în limba engleză, o continuare a programului de licenţă în limba engleză.

„Acest proiect va fi completat de un al doilea, care se află în momentul de faţă în perioada de evaluare tehnico-financiară, astfel încât Universitatea Petrol-Gaze va semna contracte de finanţare în valoare de 60 de milioane de lei, în condiţiile în care alte universităţi ale Regiunii Sud-Muntenia au depus mai greu proiecte, iar altele – deloc. Din acest punct de vedere, UPG Ploieşti şi-a menţinut statutul de cea mai importantă universitate din regiune”, a declarat directorul ADR Sud-Muntenia, Liviu Muşat.

Până în prezent, în regiunea Sud- Muntenia au fost depuse 1.170 de proiecte (inclusiv aplicaţiile dedicate SUERD), prin care sunt solicitate fonduri nerambursabile de peste 7,8 miliarde de lei. Dintre acestea, 303 aplicaţii, cu o valoare solicitată de peste 1,9 miliarde de lei, au fost depuse de solicitanţii din judeţul Prahova. La nivelul Axei 10, de îmbunătăţire a infrastructurii educaţionale, sunt depuse spre finanţare 23 de proiecte, prin care sunt solicitate fonduri cu o valoare de peste 170 de milioane de lei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO