Profesii

Urmează conferinţa ZF HR Trends 2024: „Viitorul resurselor umane, sub presiunea transformărilor“. Conferinţa ZF HR Trends a ajuns la majorat. Acum 18 ani, deficitul de personal era subiectul principal în agenda angajatorilor

Urmează conferinţa ZF HR Trends 2024: „Viitorul...

Autor: Ramona Cornea

26.03.2024, 08:40 78

„În România s-a sfârşit boieria (pentru companii - n.r). Nu mai este ce a fost în perioada 1991, când îmi aduc aminte că pentru un singur post am organizat testarea a 250 de persoane în Politehnica.(...) Acum, dacă vrei să angajezi un programator sau un reprezentant medical, este o dramă“, declara atunci Adrian Stanciu, managing partner al companiei Human Synergistics l În prezent, la 18 de la prima ediţie a conferinţei, multe industrii de pe piaţa locală încă pun deficitul de personal pe primul loc în clasamentul celor mai mari dificultăţi cu care se confruntă când vine vorba de resursa umană.

Ziarul Financiar organizează conferinţa ZF HR Trends 2024: „Viitorul resurselor umane, sub presiunea transformărilor“ joi, 28 martie. Cea de-a 18-a ediţie a evenimentului de resurse umane reuneşte managerii şi directorii de resurse umane din marile companii locale, trainerii, consultanţii şi headhunterii şi le pune pe masă cele mai importante tendinţe din piaţa muncii din anul 2024.

În prima ediţie a conferinţei ZF HR Trends, cea din 2006, printre principalele concluzii era aceea că organizaţiile de pe piaţa locală se confruntă cu un deficit de forţă de muncă specializată, fenomen care se va amplifica după integrarea României în Uniunea Europeană, odată cu dezvoltarea mediului de business local.

„În România s-a sfârşit boieria (pentru companii - n.r). Nu mai este ce a fost în perioda 1991, când îmi aduc aminte că pentru un singur post am organizat testarea a 250 de persoane în Politehnica. Evident, toţi erau supracalificaţi pentru postul pe care-l ofeream şi rămăseseră 250 după ce am filtrat o dată CV-urile. Acum, dacă vrei să an­gajezi un pro­gra­mator sau un repre­zen­tant medical, este o dramă“, declara atunci Adrian Stanciu, managing partner al com­paniei Human Synergistics.

În prezent, la 18 ani de la prima ediţie a con­fe­rin­ţei, multe industrii de pe piaţa locală încă pun deficitul de per­sonal pe primul loc în clasamentul ce­lor mai mari dificultăţi cu care se con­fruntă când vine vorba de resursa umană.

Acum, pe listă au mai apărut şi teme precum strategiile de retenţie, beneficiile, modul de lucru, impactul tehnologiei în politicile de resurse umane sau gestionarea echipelor care lucrează de la distanţă.

În acest context, Ziarul Financiar organizează conferinţa ZF HR Trends 2024: „Viitorul resurselor umane, sub presiunea transformărilor“, eveniment aflat la cea de-a 18-a ediţie, pentru a identifica, alături de angajatori, specialişti în resurse umane şi reprezentanţi ai autorităţilor cele mai bune metode de adaptare la transformările pieţei muncii per ansamblu, la tendinţele globale cu impact în România, la cerinţele noilor generaţii de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO