Profesii

Valul de concedieri din sectorul tech nu s-a terminat: Yahoo va concedia peste 20% din personal

Valul de concedieri din sectorul tech nu s-a terminat:...

Autor: Dorin Oancea

10.02.2023, 10:04 125

Yahoo a anunţat că intenţionează să concedieze peste 20% din totalul forţei de muncă, ca parte a unei restructurări majore a diviziei sale de tehnologie publicitară, scrie Reuters.

Reducerile vor afecta aproape 50% din angajaţii din domeniul tehnologiei publicitare ai Yahoo până la sfârşitul acestui an, inclusiv aproape 1.000 de angajaţi în această săptămână, a precizat compania.

Yahoo, care este deţinută de firma de private equity Apollo Global Management de la o achiziţie de 5 miliarde de dolari în 2021, a adăugat că această mutare va permite companiei să se concentreze şi să investească mai puţin în afacerea sa publicitară.

Acest lucru vine în contextul în care mulţi agenţi de publicitate şi-au redus bugetele de marketing ca răspuns la ratele record ale inflaţiei şi la incertitudinea continuă privind o recesiune.

O serie de companii americane, de la Goldman Sachs Group la Alphabet Inc, au concediat, de asemenea, mii de angajaţi în acest an pentru a face faţă la scăderea cererii provocată de inflaţia ridicată şi de creşterea ratelor dobânzilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO