VIDEO ZF Live. Alex Milcev, tax partner EY: Un salariat cu venit brut de 5.000 de lei pe lună are aceeaşi povară fiscală ca un PFA care câştigă peste 14.000 de lei pe lună

12 ian 2018 Autor: Alex Ciutacu

Motivul principal pentru care majoritatea angajatorilor nu cresc salariile brute „este nesiguranţa cu privire la urmările pe care le-ar avea schimbarea legislaţiei înapoi la cea din 2017“.
 
Noile reglementări fiscale, intrate în vigoare în anul 2018, printre care trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat, diferenţierea legislativă între noţiunile de „muncă independentă“ şi „muncă neindependentă“, ce favorizează PFA-urile, încadrarea prestatorilor de servicii drept microîntreprinderi şi reforma split TVA, îi forţează pe contribuabili să verifice regulat fişa de plătitor, spune Alex Milcev, tax partner la EY, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.01.2018

 
Cuvinte cheie:
pfa
, zf live
, salariati
, venit
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide