Profesii

VIDEO ZF Live. Iulian Olariu, trainer: O prezentare bună se concentrează doar asupra a două-trei idei principale. Prezentările PowerPoint nu mai sunt considerate cea mai bună soluţie atunci când trebuie să susţinem un discurs

Autor: Simona Tatu

25.04.2017, 20:30 1274
O prezentare reuşită este stuc­tu­rată în aşa fel încât audienţa să poată ră­mâne cu două-trei informaţii impor­tan­te, a spus Iulian Olariu, trainer, fa­ci­litator şi consultant. El a fost prezent în cadrul emisiunii ZF Live.
 
„Este important ca pre­zen­ta­rea să fie structurată, oa­me­nii pleacă de la o pre­­­zentare cu do­uă-trei idei. A­cest lucru es­te valabil la orice dis­­curs. Ideile tre­­­buie să fie bi­ne punctate şi în ju­rul acelora să fie dezvoltat con­­­­­ţi­nutul“, a mai spus Iulian Olariu.
 
Prezentările Po­werPoint nu mai sunt con­siderate cea mai bună soluţie atunci când tre­buie să ţinem un discurs, deoarece pre­zen­tatorul se con­centrează prea mult pe textul din silde-uri şi mai puţin pe cali­tatea informaţiilor.  „Utilizarea PowerPoint-ului poate aduce o oarecare nesi­gu­ran­ţă, se poate întâmpla ca slide-urile să nu meargă sau să ai foarte mult conţinut şi atunci să fii dependent de ceea ce este scris acolo. De cele mai multe ori oamenii deschid un PowerPoint, îşi pregătesc slide-urile şi apoi cu slide-urile făcute ies în faţă şi susţin prezentarea“, a spus Iulian Olariu. În opinia lui, o prezentare trebuie să aibă un început atractiv, captivant şi personal. Oratorul poate începe cu o poveste, o glumă sau un exemplu personal, care să îi ofere un anumit confort.  „Dacă natural nu eşti o persoană care face glume, atunci să îţi asumi că începi o prezentare în felul acesta este o sarcină în plus, care devine mai dificilă şi mai presantă.“ De aseme­nea, vorbitorul trebuie să cunoască foar­te bine su­biectul şi infor­maţiile prin­cipale pe care do­reşte să le transmită.
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro