Proprietăţi

Naţional Arena: Proiectul de concesiune a serviciilor de mentenanţă a fost aprobat de consilieri CGMB după cinci eşecuri

Naţional Arena: Proiectul de concesiune a serviciilor de mentenanţă a fost aprobat de consilieri CGMB după cinci eşecuri

Autor: Mediafax

06.10.2011, 19:14 463

Consilierii CGMB au aprobat, joi, proiectul privind concesiunea de servicii pentru operarea şi mentenanţa Naţional Arena către un operator profesionist, care va fi desemnat prin licitaţie publică.

Acest proiect a intrat în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti de şase ori, de cinci ori fiind respins.

Proiectul urmăreşte ca exploatarea stadionului să fie realizată de un operator profesionist care să asigure şi realizarea politicilor publice.

Pentru asigurarea succesului organizării şi desfăşurării unor evenimente de mare anvergură se relevă necesitatea ca managementul operaţional să fie făcut în mod profesionist de un operator specializat, recunoscut pe plan internaţional cu o bogată experineţă n organizarea unor evenimente sportive, culturale şi artistice de mare interes, care să aibă şi resursele financiare necesare atingerii acestui scop, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Totodată, operatorul are obligaţia de a introduce stadionul în circuitul evenimentelor de mare anvergură astfel încât acestea să devină un obiectiv ce atragere de fonduri prin activităţile conexe evenimentelor.

"Organizarea unei proceduri publice de atribuire a contractului de concesiune a stadionului Arena Naţională se impune în contextul în care municipiul Bucureşti nu are experienţa, know-how -ul şi resursele necesare exploatării eficiente în acest domeniu. În plus, Municipiul Bucureşti ar evita expunerea la riscul suportării integrale şi exclusive a cheltuielilor operaţionale, în contextul în care exploatarea directă s-ar dovedi neprofitabilă", se arată în document.

În plus, operarea directă ar presupune utilizarea de fonduri importante din bugetul personal, angajare de personal, mentenanţă şi asigurare de utilaje specifice întreţinerii.
Prin contractul de concesiune, Municipiul Bucureşti va avea drepturi extinse privind supravegherea şi controlul activităţilor de management şi exploatare desfăşurate de ofertantul căştigător.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24