retrospectiva 2017

Cele mai importante 10 evenimente din 2017 în sectoarele-cheie din economie

22 dec 2017 Ziarul Financiar

Creşterea consumului şi a economiei în ansamblul său s-a văzut în achiziţiile românilor care au cumpărat mâncare mai multă, maşini mai scumpe şi tot mai multe apartamente.

Anul 2017 a fost marcat de evenimente importante în toate sectoarele- cheie din economie, de la schimbări de executivi la tranzacţii de zeci şi sute de milioane de euro. Mai mult, creşterea consumului şi a economiei în ansamblul său s-a văzut în achiziţiile românilor care au cumpărat mâncare mai multă, maşini mai scumpe şi tot mai multe apartamente. La polul opus, sectorul de sănătate a fost marcat de o serie de evenimente precum criza medicamentelor.

RETAIL

1. Lanţul de hipermarketuri Real iese definitiv din piaţă după ce vinde ultimele patru magazine către un grup de profesionişti în retail.

2. Auchan intră pe segmentul formatelor mici cu magazine de proximitate şi supermarketuri şi anunţă intrarea în online.

3. Retailerii pariază pe online deşi este sub 0,5% din piaţă: Mega Image îşi lansează propriul magazin online, Carrefour aduce un expat la conducerea diviziei, iar Auchan anunţă primii paşi în domeniu.

4. Doi noi retaileri - Mega Image şi Profi - sar pragul de 1 mld. euro cifră de afaceri după un nou galop de două cifre în acest an.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.12.2017

 
Cuvinte cheie:
retrospectiva 2017
, economie
,
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide