Special

EcoNews ZF

Autor: Alina-Elena Vasiliu

12.10.2022, 00:00 28

Producătorul de cărămizi Cemacon a instalat un filtru de reducere a emisiilor olfactive la fabrica din Zalău, ca parte a strategiei de protejare a mediului. Investiţia alocată montării acestui filtru a fost de peste 750.000 de lei. Alte măsuri de sustenabilitate a producţiei la nivelul Cemacon sunt folosirea unor materiale precum zaţul de cafea şi rumeguşul în procesul de fabricaţie.

30 noiembrie 2023 este data la care ar urma să devină funcţional în România Sistemul Garanţie-Returnare (SGR), prin care consumatorii vor putea returna ambalajele din PET, sticlă şi metal. La cumpărarea băuturilor precum apă, răcoritoare, bere, vin sau spirtoase de la un comerciant, consumatorii vor plăti o garanţie de 0,50 lei care va fi recuperată odată cu returnarea ambalajului.

Dezvoltatorul imobiliar britanic Landsec investeşte la Londra în proiectul The Forge, care ar urma să fie prima dezvoltare comercială cu net zero carbon. Proiectul este preconizat să fie gata la sfârşitul anului 2022 şi este parte a planului Landsec de a reduce emisiile de carbon cu 70% până în 2030. The Forge cuprinde două clădiri de birouri comerciale noi cu nouă etaje fiecare, Bronze şi Phosphor, care vor avea împreună circa 140.000 de metri pătraţi de spaţiu interior net.

73% dintre restaurantele din România generează risipă alimentară. În HoReCa, cel mai mult se aruncă fructe, legume şi carne, arată un studiu realizat de Edenred România în parteneriat cu Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA) şi Mastercard.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO