Special

Educaţie, stil de viaţă şi wellness. Barbara Stöttinger, WU Executive Academy: Liderii de business au nevoie de curaj şi rezilienţă pentru a trece cu bine de această perioadă

Educaţie, stil de viaţă şi wellness. Barbara...

Autor: Ramona Cornea

19.06.2023, 10:30 108

„Winston Churchill spunea că frica este o reacţie, iar curajul este o decizie. Cred că de asta avem nevoie în acest moment, să ştim cum să antrenăm aceste lucruri. Curajul şi rezistenţa nu înseamnă doar să înveţi numai din experienţele tale, ci şi să înveţi din experienţele altora pentru a vedea ce şi cum poţi face, să îţi dai seama ce îţi dă încredere.”

Liderii companiilor şi antreprenorii au nevoie de curaj şi rezilienţă pentru a reuşi să treacă cu bine afacerile lor de aceste perioade tulburi din punct de vedere politic şi economic.

„Suntem într-o situaţie pe care nu am fi putut să o punem în planurile noastre anterioare pe trei sau cinci ani, această perioadă este o mare provocare. Cum pot liderii pot face faţă acestei situaţii? Cred că au nevoie de curaj şi rezilienţă, acestea sunt cele două caracteristici principale necesare. Desigur, trebuie să-ţi cunoşti oamenii, munca pentru a vorbi, toate aceste lucruri”, a spus Barbara Stöttinger, decan al WU Executive Academy, în cadrul unui eveniment organizat de şcoala de business la Viena.

Astfel, liderii şi antreprenorii trebuie să-şi dezvolte abilităţile personale pe care oamenii lor şi businessurile pe care le conduc să se poată baza în prezent şi în vremurile ce vin.

„Nu există superbărbaţi sau superfemei, chiar şi liderii sunt oameni până la urmă. Cred că fiecare dintre ei are nevoie de aceste abilităţi personale pe care trebuie să le dezvolte şi pe care oamenii lor să se poată baza. Asta este ceea ce încercăm în programele noastre”, a detaliat Barbara Stöttinger.

În ceea ce priveşte conţinutul programelor WU Executive Academy, ea spune că ele încearcă să echipeze cu astfel de aptitudini lideri care sunt deja destul de experimentaţi şi, în special, lideri care vin din partea lumii care trecut prin atât de multe tranziţii, cum este Europa de Est.

„Îmi place să-l citez pe Winston Churchill, care spunea că frica este o reacţie, iar curajul este o decizie. Cred că de asta avem nevoie în acest moment, să ştim cum să antrenăm aceste lucruri. (...) Curajul şi rezistenţa nu înseamnă doar să înveţi numai din experienţele tale, ci şi să înveţi din experienţele altora pentru a vedea ce şi cum poţi face, să îţi dai seama ce îţi dă încredere. Aceste lucruri aduc rezilienţă şi curaj”, a concluzionat Barbara Stöttinger.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO