Special

Educaţie, stil de viaţă şi wellness. Concurs de educaţie financiară pentru micii bancheri

Educaţie, stil de viaţă şi wellness. Concurs de...

Autor: Ramona Cornea

26.06.2023, 10:30 84

Circa 2.100 de elevi din clasele a III-a şi a IV-a şi-au demonstrat cunoştinţele la disciplina opţională educaţie financiară în cadrul Olimpiadei Micilor Bancheri. Un număr de 41 de şcoli din 27 de judeţe s-au înscris la concurs.

Peste 2.100 de elevi din clasele a III-a şi a IV-a şi-au demonstrat, prin probe teoretice şi practice, cunoştinţele la disciplina opţională educaţie financiară din cadrul Olimpiadei Micilor Bancheri, concurs organizat de Asociaţia pentru Promovarea Performanţei în Educaţie (APPE). Concursul şi-a desemnat câştigătorii celei de-a noua ediţii.

„Această disciplină  formează tineri independenţi financiar, care ştiu ce înseamnă bugetul personal, cum să cheltuiască responsabil puţinii bani de care dispun, cum să economisească, să investească sau să devină şi generoşi cu colegii lor care nu au aceleaşi posibilităţi“, a spus Ligia Goloşoiu, fondatoarea Asociaţiei pentru Promovarea Performanţei în Educaţie.

Un număr de 41 de şcoli din 27 de judeţe s-au înscris la Olimpiada Micilor Bancheri, care s-a desfăşurat în două etape. Etapa locală a cuprins o probă scrisă, sub forma unui test de cunoştinţe la materia educaţie financiară. Peste 470 de elevi s-au calificat în etapa naţională, în cadrul căreia participanţii au avut de realizat un proiect practic de educaţie financiară ce a urmărit stabilirea unui obiectiv general, dezvoltarea de activităţi specifice, îmbinarea noţiunilor de educaţie financiară cu antreprenoriatul, matematica, istoria, cât şi elaborarea unui buget.

Proiectele au fost trimise online, iar un juriu format din profesori a desemnat câştigătorii. Printre criteriile de evaluare s-au numărat originalitatea, gândirea logică îmbinată cu creativitatea, diseminarea informaţiilor şi cu numărul de activităţi desfăşurate.

Partenerii evenimentului au fost Mastercard, CEC Bank şi Alpha Bank.

„În contextul în care nivelul de educaţie financiară al populaţiei din România este cel mai scăzut din UE, Olimpiada Micilor Bancheri are rolul de a oferi noilor generaţii posibilitatea de a conştientiza importanţa educaţiei financiare şi de a-şi însuşi un comportament responsabil, ca viitori adulţi, atunci când e vorba de satisfacerea nevoilor şi a dorinţelor“, a spus Cosmin Vladimirescu, general manager al Mastercard România şi Croaţia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO