Special

Educaţie, stil de viaţă şi wellness. Cum îşi aleg universităţile locale viitorii studenţi. La Universitatea din Bucureşti, candidaţii intră fie pe baza mediei de la bacalaureat, prin media de la bacalaureat şi a unui eseu motivaţional, prin examen sau printr-o formulă mixtă

Educaţie, stil de viaţă şi wellness. Cum îşi aleg...

Autor: Ramona Cornea

29.05.2023, 09:00 189

♦ Admiterea strict pe bază de examen este organizată doar de Facultatea de drept din cadrul Universităţii din Bucureşti ♦ Un număr de nouă facultăţi organizează un concurs de admitere cu formulă mixtă, printre care Facultatea de jurnalism, Facultatea de matematică – informatică sau Facultatea de psihologie ♦ Restul de nouă facultăţi dintre cele 19 ale Universităţii din Bucureşti organizează concursuri de admitere fie pe baza mediei sau a notelor de la bacalaureat, fie pe baza mediei de la bacalaureat şi a unui eseu motivaţional.

Universitatea din Bucureşti îşi alege viitorii studenţi fie pe baza mediei de la bacalaureat, prin de la bacalaureat şi a unui eseu motivaţional, prin examen sau prin o formulă mixtă, arată datele de pe site-ul instituţiei de învăţământ.

Astfel, admitere pe baza mediei sau a notelor de la bacalaureat se organizează în cazul Facultăţii de administraţie şi afaceri, al Facultăţii de biologie, al Facultăţii de chimie, al Facultăţii de geologie şi geofizică, al Facultăţii de litere şi al Facultăţii de limbi şi literaturi străine pentru o parte dintre specializări.

Admiterea pe baza mediei de la bacalaureat şi a unui eseu motivaţional sau a unei scrisori de motivaţie se organizează în cazul Facultăţii de geografie, al Facultăţii de istorie, al Facultăţii de sociologie şi asistenţă socială, al Facultăţii de ştiinţe politice, precum şi al Facultăţii de teologie baptistă.

Admiterea strict pe bază de examen este organizată doar de Facultatea de drept din cadrul Universităţii din Bucureşti, iar admitere pe baza unei formule mixte în cazul Facultăţii de administraţie şi afaceri (business administration), al Facultăţii de filosofie, al Facultăţii de fizică al Facultăţii de jurnalism şi ştiinţele comunicării, al Facultăţii de limbi şi literaturi străine (pentru o parte dinte specializări), al Facultăţii de matematică şi informatică, al Facultăţii de psihologie şi ştiinţele educaţiei, al Facultăţii de teologie ortodoxă „Justinian Patriarhul”, precum şi al Facultăţii de teologie romano-catolică.

Formula mixtă de admitere poate cuprinde, după caz, media de la examenul de bacalaureat, examen scris/ oral, chestionar notat cu admis/ respins, rezultate la olimpiade şi concursuri şcolare, probe de aptitudini.

Pentru sesiunea din iulie, înscrierea la facultăţile Universităţii din Bucureşti se va putea face atât online, cât şi fizic, în perioada 3-26 iulie 2023, iar data limită de afişare a rezultatelor finale este 29 iulie 2023.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO