TrebuieSaRepornimBusinessul

#trebuiesarepornimbusinessul. Virgil Mândru, Tohani România: Pentru un om de afaceri faptul că nu ştie ce va urma este cea mai mare problemă. Ne adaptăm în fiecare zi în funcţie de ce se mai întâmplă

ZF 15 minute cu un antreprenor

#trebuiesarepornimbusinessul. Virgil Mândru, Tohani România: Pentru un om de afaceri faptul că nu ştie ce va urma este cea mai mare problemă. Ne adaptăm în fiecare zi în funcţie de ce se mai întâmplă

Virgil Mândru, Tohani România: Nu aveam cum să oprim. Dacă n-am lucra via anul acesta, nu am pierde doar producţia din 2020, ci şi pe cea de anul viitor şi cine ştie pe câţi ani de acum înainte. E o muncă de 25 de ani pe care nu o poţi opri pentru că s-a declarat stare de urgenţă şi lumea stă în casă. Da, lumea a stat în casă, dar noi n-am putut să stăm. Am venit în fiecare zi la treabă, am muncit în acelaşi ritm ca-n orice alt an.

Autor: Cristina Roşca

18.06.2020, 12:00 141

♦ Producătorul de vin Tohani, din zona viticolă Dealu Mare, lucrează 350 de hectare de vie pe care le deţine în proprietate ♦ Compania este unul dintre cei mai mari jucători din industria vinurilor, cu afaceri totale de circa 15 mil. euro ♦ După primele cinci luni din 2020, afacerile au scăzut în contextul pandemiei de Covid-19 cu circa 30%, însă dacă se redeschide HoReCa la interior şi numărul de cazuri nu mai creşte, declinul ar putea fi recuperat până la finalul anului.

„E o perioadă foarte-foar­te grea pentru întreaga economie, dar în spe­cial pentru industria ospitalităţii. Noi vinul îl producem în special pentru restaurante, pentru petreceri şi evenimente. Vinul se bea într-o anumită atmosferă, într-o anumită intimitate“, spune Virgil Mân­dru, proprietarul Tohani România.

Atunci când a venit pandemia şi toată lumea a rămas închisă în casă, una dintre cele mai lovite industrii a fost cea a vinului, a cărei activitate e legată îndea­proape de HoReCa, unii jucători livrând doar către restaurante, baruri şi hoteluri.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro