Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un inginer proiectant câştigă între 1.000 şi 2.000 de euro net pe lună. Ana Vişian, marketing manager, BestJobs: Lipsa de candidaţi bine pregătiţi în acest domeniu şi competiţia dintre companiile locale cu cele din afara ţării, aşază inginerii proiectanţi în poziţiile de top când vine vorba de ofertele salariale şi beneficii

Ana Vişian, marketing manager, BestJobs: Lipsa de candidaţi bine pregătiţi în acest domeniu şi competiţia dintre companiile locale cu cele din afara ţării, aşază inginerii proiectanţi în poziţiile de top când vine vorba de ofertele salariale şi beneficii.

Ana Vişian, marketing manager, BestJobs: Lipsa de candidaţi bine pregătiţi în acest domeniu şi competiţia dintre companiile locale cu cele din afara ţării, aşază inginerii proiectanţi în poziţiile de top când vine vorba de ofertele salariale şi beneficii.

Autor: Ramona Cornea

24.02.2022, 00:05 2669

Un angajat pe poziţia de inginer proiectant câştigă un salariu cuprins între 1.000 şi 2.000 de euro net pe lună, după cum arată datele furnizate de platforma de recrutare online BestJobs.

Un inginer proiectant realizează documentaţia tehnică, proiectul tehnic, detalii de execuţie şi caietele de sarcini ale unei construcţii pentru a obţine o autorizaţie de construire şi pentru a o pune în practică.

„Piaţa imobiliară rezidenţială a explodat în ultimii ani, nu doar în Bucureşti, ci şi în restul ţării, în oraşe precum Cluj-Napoca, şi odată cu aceasta şi necesitatea forţei de muncă specializată în domeniul construcţiilor. Lipsa de candidaţi bine pregătiţi în acest domeniu şi competiţia dintre companiile locale cu cele din afara ţării, aşază inginerii proiectanţi în poziţiile de top când vine vorba de ofertele salariale şi beneficii. Alături de inginerii software şi cei specializaţi în automotive, inginerii proiectanţi pot accesa joburi cu salarii care depăşesc 2.000 de euro net, în funcţie de specializare“, afirmă Ana Vişian, marketing manager în cadrul BestJobs.

Diferenţa în creştere dintre cerere şi ofertă face ca experienţa de recrutare, de la modul în care este realizat anunţul de angajare, desfăşurarea interviurilor şi până la procesul de onboarding, să fie esenţială pentru atragerea de specialişti, conform unei analize a BestJobs.

În pachetul de beneficii pentru rolul de inginer consultant sunt incluse tichete de masă, bonusuri de sărbători, decontarea transportului, asigurare medicală privată, posibilitatea de a lucra parţial remote, team building şi traininguri de specializare.

În prezent, 467 posturi vacante pentru poziţia de inginer proiectant pentru companii din Iaşi,

Cluj-Napoca, Bucureşti, Oradea, Turda şi Sibiu sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 32.000 de anunţuri de angajare active. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție - HIRE
AFACERI DE LA ZERO