Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un inginer proiectant câştigă între 1.000 şi 2.000 de euro net pe lună. Ana Vişian, marketing manager, BestJobs: Lipsa de candidaţi bine pregătiţi în acest domeniu şi competiţia dintre companiile locale cu cele din afara ţării, aşază inginerii proiectanţi în poziţiile de top când vine vorba de ofertele salariale şi beneficii

Un salariu pe zi. Un inginer proiectant câştigă între 1.000 şi 2.000 de euro net pe lună. Ana Vişian, marketing manager, BestJobs: Lipsa de candidaţi bine pregătiţi în acest domeniu şi competiţia dintre companiile locale cu cele din afara ţării, aşază inginerii proiectanţi în poziţiile de top când vine vorba de ofertele salariale şi beneficii

Ana Vişian, marketing manager, BestJobs: Lipsa de candidaţi bine pregătiţi în acest domeniu şi competiţia dintre companiile locale cu cele din afara ţării, aşază inginerii proiectanţi în poziţiile de top când vine vorba de ofertele salariale şi beneficii.

Autor: Ramona Cornea

24.02.2022, 00:05 1548

Un angajat pe poziţia de inginer proiectant câştigă un salariu cuprins între 1.000 şi 2.000 de euro net pe lună, după cum arată datele furnizate de platforma de recrutare online BestJobs.

Un inginer proiectant realizează documentaţia tehnică, proiectul tehnic, detalii de execuţie şi caietele de sarcini ale unei construcţii pentru a obţine o autorizaţie de construire şi pentru a o pune în practică.

„Piaţa imobiliară rezidenţială a explodat în ultimii ani, nu doar în Bucureşti, ci şi în restul ţării, în oraşe precum Cluj-Napoca, şi odată cu aceasta şi necesitatea forţei de muncă specializată în domeniul construcţiilor. Lipsa de candidaţi bine pregătiţi în acest domeniu şi competiţia dintre companiile locale cu cele din afara ţării, aşază inginerii proiectanţi în poziţiile de top când vine vorba de ofertele salariale şi beneficii. Alături de inginerii software şi cei specializaţi în automotive, inginerii proiectanţi pot accesa joburi cu salarii care depăşesc 2.000 de euro net, în funcţie de specializare“, afirmă Ana Vişian, marketing manager în cadrul BestJobs.

Diferenţa în creştere dintre cerere şi ofertă face ca experienţa de recrutare, de la modul în care este realizat anunţul de angajare, desfăşurarea interviurilor şi până la procesul de onboarding, să fie esenţială pentru atragerea de specialişti, conform unei analize a BestJobs.

În pachetul de beneficii pentru rolul de inginer consultant sunt incluse tichete de masă, bonusuri de sărbători, decontarea transportului, asigurare medicală privată, posibilitatea de a lucra parţial remote, team building şi traininguri de specializare.

În prezent, 467 posturi vacante pentru poziţia de inginer proiectant pentru companii din Iaşi,

Cluj-Napoca, Bucureşti, Oradea, Turda şi Sibiu sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 32.000 de anunţuri de angajare active. 

 
Peste 27% dintre joburile active pe BestJobs afișează oferta salarială, sub forma unui interval. Potrivit datelor, aceste joburi atrag cu 40% mai multe CV-uri. Pentru a încuraja acest demers, BestJobs oferă statistici salariale pentru cele mai frecvente roluri deschise de marii angajatori din țară și din străinătate, atât recrutorilor în procesul de completare a anunțului, oferindu-le informații relevante din piață, dar și candidaților, în cazul anunțurilor fără ofertă financiară. Vezi mai multe despre joburi cu #SalariuLaVedere pe https://www.bestjobs.eu/ro/salariulavedere
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO