Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un marketing manager câştigă între 1.800 şi 2.500 de euro net pe lună

Un salariu pe zi. Un marketing manager câştigă între...

Autor: Ramona Cornea

29.07.2023, 10:39 844

Un angajat pe poziţia de marketing manager are un salariu care variază, în medie, între 1.800 şi 2.500 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs.

„Responsabilităţile unui marketing manager variază în funcţie de dimensiunea şi industria companiei, dar, în general, el are sarcina de a dezvolta şi implementa strategii de marketing pentru a promova produsele sau serviciile companiei, a atrage clienţi noi şi a menţine loialitatea clienţilor existenţi. Un marketing manager trebuie să fie orientat către rezultate şi să aibă o viziune strategică, astfel încât să fie capabil să adapteze şi să inoveze strategiile de marketing pentru a obţine performanţe optime ale departamentului de marketing şi ale companiei în ansamblu. Candidatul ideal trebuie să aibă o înţelegere solidă a principiilor de marketing, inclusiv cercetarea de piaţă, segmentarea publicului, branding, promovarea produselor şi tehnici de vânzare. Totodată, pentru rol mai sunt necesare abilităţi de leadership, abilităţile analitice, o bună cunoaştere a mediului digital şi multă creativitate. Oferta salarială pentru un astfel de rol variază între 1.800 şi 2.500 de euro lunar“, afirmă Ana Vişian, marketing manager, BestJobs

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: tichete de masă, abonament clinici medicale private, posibilitatea de a lucra remote şi acces la cursuri şi traininguri.

În prezent, 329 de posturi vacante pentru poziţia de marketing manager sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 35.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare pentru această poziţie sunt Braşov, Bucureşti şi în regim de muncă remote.

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție - HIRE