Un salariu pe zi

Un salariu pe zi. Un tehnician în telecomunicaţii câştigă între 650 şi 1.400 de euro net pe lună

Ana Vişian, marketing manager, BestJobs: Un astfel de rol necesită în primul rând cunoştinţe privind echipamentele de telecomunicaţii şi sistemele RAN. Experienţa în dezvoltarea şi întreţinerea reţelei de telecomunicaţii reprezintă un plus.

Ana Vişian, marketing manager, BestJobs: Un astfel de rol necesită în primul rând cunoştinţe privind echipamentele de telecomunicaţii şi sistemele RAN. Experienţa în dezvoltarea şi întreţinerea reţelei de telecomunicaţii reprezintă un plus.

Autor: Ramona Cornea

22.10.2022, 11:01 599

Un angajat pe poziţia de tehnician în telecomunicaţii are un salariu care variază, în medie, între 650 şi 1.400 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs.

„Tehnologia este într-o continuă dezvoltare, încât astăzi poziţia geografică nu mai este o piedică în dezvoltarea relaţiilor interumane. Domeniul care se ocupă cel mai mult de nevoia oamenilor de a rămâne conectaţi unii cu alţii este cel al telecomunicaţiilor. Printre cei responsabili cu funcţionarea sistemelor de telecomunicaţii sunt tehnicienii. Un astfel de rol necesită în primul rând cunoştinţe privind echipamentele de telecomunicaţii şi sistemele RAN. Experienţa în dezvoltarea şi întreţinerea reţelei de telecomunicaţii (FTP/UTP/COAX/FO) reprezintă un plus. Abilitatea de a lucra cu oameni, adaptabilitatea, spiritul de echipă şi disponibilitatea de a lucra în ture, inclusiv de sărbători şi zile libere fac parte din pachetul de soft skilluri pe care ar trebui să le deţină un tehnician telecomunicaţii”, afirmă Ana Vişian, marketing manager,  BestJobs.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: cursuri şi suport în formare profesională, abonament medical clinică privată, prime de sărbători şi bonus de performanţă.

În prezent, 1.243 de posturi vacante pentru poziţia de tehnician în telecomunicaţii sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Bucureşti, Cluj-Napoca, Braşov, precum şi oferte cu relocare în ţări membre UE. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție - HIRE
Urmează ZF Bankers Summit'24