ZF 15 ani

În martie 2008 ZF a lansat primul top al programelor de MBA din România. Citiţi argumentul de atunci

În martie 2008 ZF a lansat primul top al programelor de...

Autor: Alina Pahoncia

28.10.2013, 16:16 497

Mai bine de 2.000 de manageri români au absolvit programe de MBA sau de EMBA  locale. În aceste condiţii lansarea primului top al MBA-urilor nu mai putea  să  întârzie. Analiza include toate şcolile care oferă programe de MBA şi EMBA  pe piaţa locală. 

 

 Şcolile locale au fost definite ca fiind cele care permit urmarea cursurilor  în ţară. Printre acestea se numără reprezentanţe ale unor şcoli de afaceri  din străinătate, dar şi universităţi locale care funcţionează pe baza unor  parte neriate internaţionale.  Aproape 500 de manageri vor absolvi programe de MBA şi Executive MBA în  acest an, iar numărul lor va creşte, de vreme ce alte trei şcoli se  pregătesc să intre pe piaţă.  

 

Deocamdată nicio şcoală de business locală nu s-a extins în afara României.  ZF a trimis 500 de chestionare absolvenţilor şi şcolilor de afaceri. Topul  ZF este, în afară de cel  general, structurat pe categorii şi cuprinde interviuri cu reprezentanţii  şcolilor de afaceri  locale şi topuri ale programelor de MBA realizate pe plan internaţional.  

 

Ranking-urile programelor de MBA sau Executive MBA sunt realizate anual sau  o dată la doi ani de către cele mai prestigioase publicaţii de business din  lume, ca Financial Times, Wall Street Journal, The Economist, Forbes.  Aproximativ 70.000 de absolvenţi termină în fiecare an în lume un program de  MBA sau  Executive MBA, în ultimii 20 de ani numărul şcolilor de business crescând de  patru ori. În Marea Britanie, de exemplu, anual, 11.000 de absolvenţi  termină programe de MBA, 7.000 dintre aceştia fiind britanici. Managerii  români pompează anual aproximativ 5 milioane de euro în conturile şcolilor  de afaceri.    Coperta TOP MBA din 19 martie 2008

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO