ZF 24

2023 – cel mai bun an din istoria companiei Softech din Cluj-Napoca: profit de 11 mil. lei la afaceri de 45 mil. lei

2023 – cel mai bun an din istoria companiei Softech din...

Autor: Ioana Niţă

24.05.2024, 20:51 519

Compania Softech din Cluj-Napoca, axată pe dezvoltarea de soluţii software la comandă, a înregistrat anul trecut o creştere de 17% atât pentru cifra de afaceri, cât şi pentru profitul net, potrivit datelor raportate la Ministerul de Finanţe. Astfel, Softech a încheiat 2023 cu o cifră de afaceri netă de 45 milioane lei (9,1 mil. euro) şi cu un profit net de 11 milioane lei (2,2 mil. euro), anul trecut fiind cel mai bun an din istoria companiei în ceea ce priveşte rezultatele financiare.

Totodată, şi numărul mediu de angajaţi s-a situat în 2023 la cel mai înalt nivel, compania având în medie 156 de salariaţi anul trecut, comparativ cu 140 în 2022, potrivit aceleiaşi surse.

Compania activează de pe peste 25 de ani în industria IT, dezvoltând aplicaţii mobile, desktop, cloud, IoT, plus o serie de alte servicii pentru dezvoltare şi testare software în regim outsourcing. Clienţii Softech activează în domenii precum financiar-bancar, logistică, producţie, construcţii, energie, media, turism sau educaţie, printre aceştia numărându-se şi jucători mari precum Bosch, Electrolux, DataColor, Teracue, Graphisoft şi Trimble. Pe lângă sediul din Cluj-Napoca, compania a deschis un birou şi la Târgu-Mureş. Softech este deţinută în proporţie de 80% de Levente Szelyes şi 20% de Erzsebet Eva Szelyes. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24