ZF 24

Actiunile BRD si Turbomecanica, incluse intr-un indice Dow Jones

05.02.2007, 17:41 16

BRD-Groupe Societe Generale si Turbomecanica au fost incluse in indicele Dow Jones STOXX EU Enlarged Select Dividend 15, care cuprinde companii din statele care au devenit membre ale Uniunii Europene dupa 2004.
Indicele lansat luni include 15 companii din Bulgaria, Cipru, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Romania, Slovacia, Slovenia si Ungaria, se arata intr-un comunicat al companiei de administrare de indici Stoxx.

Una dintre conditiile impuse firmelor este ca dividendele platite sa fi crescut timp de trei ani inainte de data includerii in indice. O alta conditie este ca raportul dintre dividende si profitul pe actiune sa fie mai mic sau egal cu unu.

Pe langa cele doua companii romanesti, in indice mai sunt incluse si Philip Morris, Comercni Banka (Cehia), PKN Orlen, Swiecie, Telekomunikacja Polska, Bank Handlowy W Warszawie, ING Bank Slaski, Bank BPH, Bank Pekao (Polonia), Bank of Valleta (Malta), OTP Bank (Ungaria), Luka Koper si Gorenje (Slovenia). Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24