ZF 24

Acţiunile grupului media francez Vivendi au crescut cu peste 10 procente la tranzacţiile de la Paris în urma anunţării unui posibil plan de divizare

Acţiunile grupului media francez Vivendi au crescut cu...

Autor: Andrei Şerbănescu

14.12.2023, 13:15 74

Acţiunile Vivendi au urcat cu peste 10% după ce conglomeratul media francez a declarat că ia în considerare posibilitatea de a se diviza, în cadrul unei revizuiri majore dirijate de miliardarul Vincent Bolloré, raportează Financial Times.

Compania cu sediul la Paris a declarat miercuri că a început colaborarea cu o serie de bancheri şi avocaţi pentru a evalua fezabilitatea unui astfel de plan, care are ca scop maximizarea evaluării sale.

„Vivendi a suportat un discount de conglomerat destul de ridicat, reducând substanţial evaluarea sa şi limitând astfel capacitatea sa de a realiza tranzacţii de creştere externă pentru filialele sale", a precizat compania.

„Pentru a elibera pe deplin potenţialul de dezvoltare al tuturor activităţilor sale... [grupul va] explora fezabilitatea unui proiect de divizare a companiei în mai multe entităţi."

Anunţul vine la doi ani după ce Vivendi a scindat Universal Music Group printr-o ofertă publică iniţială de succes care a cedat 60% din capitalul social acţionarilor săi. De la tranzacţia care a desprins cea mai valoroasă afacere a Vivendi, acţiunile grupului au înregistrat performanţe slabe, ceea ce a determinat compania să ia în considerare o viitoare divizare.

Acţiunile Vivendi au crescut cu 10% la începutul şedinţei de tranzacţionare de joi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO