ZF 24

AIG ar putea prelua principalul operator bulgar de telecomunicatii, BTC

02.05.2007, 18:46 13

Grupul american de asigurari AIG participa la licitatia pentru achizitia principalului operator bulgar de telecomunicatii, BTC, in conditiile in care procesul de ofertare se apropie de final, potrivit cotidianului Financial Times (FT), citat de site-ul Novinite.com.
Fondul de investitii Mid-Europa Partners s-a retras din cursa pentru preluarea BTC, iar firma bulgara ar putea fi preluata de AIG sau de companii turce, se arata in articolul FT, care citeaza surse apropiate situatiei.
Valoarea tranzactiei este estimata la 1,7-1,9 miliarde de euro.
Turk Telecom, unul dintre ofertanti, sustinut de actionarul sau majoritar, compania saudita Oger, este un concurent puternic, detine fonduri importante si ar putea profita de existenta unei minoritati turce semnificative in Bulgaria.
AIG este cea mai mare companie de asigurari la nivel mondial, prezenta pe piata romaneasca prin intermediul subsidiarei AIG Life Asigurari Romania, infiintata in 1998. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24