ZF 24

Alina Huidumac, Certinvest: Am privit volatilitatea Bursei ca pe o oportunitate de cumpărare la un preţ atractiv. Certinvest marchează în acest an 25 de ani de la înfiinţare

Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Zilnic de la 9.30 pe zf.ro şi facebook/zf

Autor: Tibi Oprea

02.06.2020, 19:30 295

Alina Huidumac, director portofolii private în cadrul Certinvest, admi­nistrator a circa 33,9 mil. lei, spune că societatea de administrare de investiţii a adoptat o strategie prudentă în perioada pandemiei şi că a privit volati­litatea existentă ca pe o oportunitate de a cumpăra la preţuri atractive.

„Ca societate de investiţii finan­ciare, în această perioadă ne-am dorit să adoptăm o stra­tegie investiţională pru­dentă, cumva menită să reducă riscul investiţional. Astfel, pentru fondurile de indici în momentele de corecţie ne-am dorit să reducem expunerea până la nivelul de 90% în raport cu benchmark-ul. În ceea ce priveşte fondul de obligaţiuni, având în vedere metoda de evaluare aleasă de societate, mă refer la instrumentele financiare cu venit fix, el nu a fost afectat de volatilitate, înregistrând creşteri cons­tante. Din acest motiv, dacă discutăm de fondurile cu grad de risc ridicat, rezultatele obţinute au dus la o creştere a apetitului investitorilor pentru fondurile de acţiuni care urmăresc reproducerea structurii indicilor Bursei de Valori Bucureşti, în special Certinvest BET Index şi Certinvest BET-FI Index, volatilitatea Bursei fiind privită mai mult ca o oportunitate de a cumpăra la un preţ atractiv“, spune ea.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO