ZF 24

AmCham România organizează pe 20 iunie cea de-a 3-a ediţie a Forumului Economic SUA – Romania, la Washington, pentru a promova piata locală ca destinaţie pentru investiţiile americane

AmCham România organizează pe 20 iunie cea de-a 3-a...

Autor: Roxana Rosu

27.05.2024, 14:48 93

Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România organizează pe 20 iunie cea de-a 3-a ediţie a Forumului Economic SUA – Romania, în premieră la Washington, D.C., cu scopul de a promova România ca destinaţie pentru investiţiile americane.

La forum vor participa oficiali ai ambelor administraţii şi lideri de companii americane prezente în România. Evenimentul beneficiază de sprijinul Ambasadei SUA la Bucureşti şi al Ambasadei României la Washington.

 „AmCham a lansat Forumul Economic SUA - România în 2022 pentru a marca aniversarea a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări, ca o declaraţie de încredere în viitorul relaţiilor economice. Impactul ediţiilor precedente şi susţinerea celor peste 570 de companii membre AmCham întăresc misiunea noastră de a contribui la prosperitatea României prin atragerea de investiţii americane şi prin susţinerea companiilor româneşti să acceseze piaţa americană. Anul acesta ducem Forumul la Washington, D.C. pentru a transmite mediului privat american invitaţia de a alege România, cea mai bună destinaţie pentru investiţii americane în regiune”, a declarat Cristian Sporiş, Preşedintele AmCham Romania.

El a adăugat că, într-un context global care resetează relaţiile investiţionale pe alte criterii decât cele geografice – trecerea de la nearshoring - investiţii în ţări vecine,  la friendshoring - investiţii în ţări prietene, faptul că relaţiile bilaterale sunt într-un moment de vârf este un avantaj valoros care trebuie capitalizat de România.

Un alt argument în favoarea României care va fi prezentat investitorilor americani este creşterea economică robustă.

În cadrul forumului, reprezentanţi ai autorităţilor şi ai sectorului privat din România vor vorbi despre oportunităţile de investiţii create de construirea noilor spitale finanţate din fonduri europene, de perspectiva adoptării unei scheme de sprijin a investiţiilor în producţia de medicamente, un cadru legislativ ofertant în materie de studii clinice.

"Credem în potenţialul României de a atrage capital şi investiţii. De la sectorul IT, la energie, FMCG, energie, sănătate, agricultură, servicii financiar-bancare, există numeroase oportunităţi pe care le vom aduce în atenţia investitorilor americani la Forumul Economic SUA – România. Similar ţărilor din regiune care au reuşit să atragă investiţii americane majore, România are nevoie de astfel de punţi, de platforme care să promoveze parteneriatul bilateral existent, succesul investiţiilor realizate până acum şi, foarte important, să conecteze investitorii cu oportunităţile”, a spus Dinu Bumbăcea, Vicepreşedinte AmCham România.

Dialogul pe marginea cooperării economice facilitat de AmCham Romania prin ediţia a 3-a a Forumului Economic SUA - România este corelat cu alte momente cheie ale agendei bilaterale, precum efortul de calificare a României pentru programul de scutire a vizelor al Statelor Unite, participarea delegaţiei României la Summit-ul de investiţii SelectUSA  între 23-26 iunie 2024.

„Forumul Economic SUA - România ne oferă un cadru excelent pentru a  pune în lumină reformele şi investiţiile în derulare, dar şi angajamentele asumate de România, cum este aderarea la OCDE, care dau o direcţie clară şi transmit încredere comunităţii investiţionale.”, a arătat Daniela Nemoianu, Vicepreşedinte AmCham România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24