ZF 24

Americanii de la Lufkin: Dacă avem cerere, putem dubla capacitatea la Ploieşti

Americanii de la Lufkin: Dacă avem cerere, putem dubla...

Autor: Roxana Petrescu

18.02.2014, 21:49 1000

Texanii de la Lufkin, care au deschis la jumătatea anului trecut o fabrică de sonde de petrol în valoare de 140 de milioane de dolari la Ploieşti, în comuna Ariceştii Rahtivani, au ajuns la 340 de angajaţi, mai au nevoie de 40 de oameni şi spun că dacă va exista cerere, capacitatea unităţii de producţie s-ar putea dubla.

„Pe măsură ce industria continuă să valorifice cu succes noi surse de producţie, identificăm oportunităţi deosebite de dezvoltare a industriei“, spune Dave Kennedy, general manager al Lufkin pentru emisfera estică.

Lufkin a deschis oficial fabrica de utilaj petrolier de la Ploieşti la jumătatea anului trecut, 28 mil. dolari din inves­tiţia totală fiind ajutor din partea statului român. La acel moment, estimările companiei vizau atingerea unor venituri de 60 mil. dolari în primul an de funcţionare în România.

Acum, compania are o capacitate de a produce 1.100 de pompe de petrol pe an, din care 90% sunt exportate în 20 de ţări din Europa, Rusia, Orientul Mijlociu, India şi Asia Pacific. Tot grupul Lufkin, inclusiv fabrica de la Ploieşti, face parte din gigantul General Electric în urma unei tranzacţii de 3,3 miliarde de dolari la nivel global derulată în 2013.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- declaraţia lui Dave Kennedy despre activitatea companiei în România şi numărul de angajaţi 

- date despre exporturile fabricii din Ariceşti Rahtivani; capacitatea de producţie şi estimări pentru anii următori

- detalii despre dezoltarea sectorului de exploatare a zăcămintelor  de mare adâncime în România 

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.02.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO