ZF 24

Arval: Creşterea economică se vede. Am avut de patru ori mai multe comenzi decât estimam în T1

Arval: Creşterea economică se vede. Am avut de patru...

Autor: Bogdan Alecu

04.06.2014, 00:08 383

Creşterea economică de 3,8% din primul trimestru le-a dat curaj companiilor să-şi extindă flotele de automobile, crede Dan Boiangiu, directorul general al companiei de leasing operaţional Arval România, locul patru pe piaţa care administrează peste 40.000 de maşini. Arval, membră a grupului BNP Paribas, are în administrare o flotă de 5.300 de unităţi.

„Anul acesta avem în plan să ajungem la o flotă de 6.000 de maşini, în creştere cu aproape 20% comparativ cu anul trecut. La începu­tul anului ne propuseserăm 5.500, dar datorită rezulta­te­lor din primele patru luni, când am avut de patru ori mai multe comenzi decât în perioada simi­lară a anului trecut, am reestimat targetul pentru anul acesta“, a subliniat Boiangiu.

Firmele de leasing operaţional au fost pu­­ternic afectate în prima jumătate a anului tre­cut de intrarea în vigoare a noului Cod fiscal, ce limita deducerea cheltuielilor, ce a de­­ter­minat o creştere a pieţei de numai 3,5% după mai mulţi ani de creşteri cu două cifre.

Companiile de leasing operaţional în­chiriază flote de maşini către firme şi oferă în plus şi servicii de administrare a flotelor, por­nind de la revizii la înlocuirea anvelopelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24