ZF 24

Asociaţia softiştilor, cu 130 de firme cu afaceri de 2,5 mld. euro şi 38.000 de angajaţi, avertizează guvernul PNL: Nu destabilizaţi industria de IT, e mai fragilă decât pare. „Gândiţi-vă bine înainte să renunţaţi la scutirea de impozit pentru că s-ar putea să pierdeţi mai mult decât câştigaţi.“

Gabriela Mechea, preşedintele ANIS: Noi nu avem costuri mari operaţionale, cam 80% din costurile unei firme de IT sunt cu forţa de muncă.

Gabriela Mechea, preşedintele ANIS: Noi nu avem costuri mari operaţionale, cam 80% din costurile unei firme de IT sunt cu forţa de muncă.

Autor: Adrian Seceleanu

05.12.2019, 13:00 988
Puternica Asociaţie Patronală a Indus­triei de Software şi Servicii (ANIS), care vorbeşte în numele unor companii precum Adobe, Atos, Bitdefender, Deutsche Bank, eMAG, Fitbit, Microsoft, Siemens sau Vo­da­fone Shared Services, în total apro­xi­mativ 130 de firme cu 38.000 de angajaţi şi afa­ceri de 2,5 mld. euro pe an, are un mesaj clar pentru noul premier Ludovic Orban, care s-a declarat anterior împotriva men­ţi­nerii acestei facilităţi: Gândiţi-vă bine înainte să renunţaţi la scutirea de impozit pentru că s-ar putea să pierdeţi mai mult decât câştigaţi.

Gabriela Mechea, preşedintele ANIS, nu a ezitat să aducă aminte administraţiei că facilităţile acordate industriei nu au evoluat de-a lungul anilor aşa cum s-a întâmplat în alte ţări din regiune, astfel că orice mişcare de eliminare a scutirii existente ar fi mai scumpă pentru buget decât păstrarea ei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO