ZF 24

Autostrăzile la raport: Lucrările înaintează cu doar 2% pe lună, faţă de 5% la începutul verii

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Andreea Neferu

03.10.2013, 21:08 4375

Cele mai importante zece şantiere de autostrăzi din România, cu o lungime de 250 de kilometri şi un cost de 1,8 miliarde de euro, au înaintat cu circa 2% în perioada 1 august - 1 septembrie, arată calculele ZF pe baza informaţiilor transmise de Compania Naţională de Auto­străzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Deşi luna august a fost favorabilă construcţiilor, ritmul în care au avansat lucrările a scăzut faţă de perioada anterioară, 1 iulie - 1 august, când aceste şantiere au înaintat cu circa 5%.

Singurele şantiere care au cunoscut o creştere a ritmului de construcţie în luna august sunt cele care ar trebui inau­gurate până la finalul acestui an. Spre exemplu, pe primul lot al autostrăzii Orăştie-Sibiu, cu o lungime de 24 de kilometri, stadiul fizic de execuţie a înaintat cu circa 6,9%, până la 81,9%.

La polul opus, lucrările pe cea de-a treia secţiune a autostrăzii Orăştie-Sibiu, cu o lungime de 22 de kilometri, nu numai că nu au înaintat în luna august, chiar au regresat, în contextul în care constructorul, firma italienească Impregilo, a demolat lucrările din anumite zone unde există alunecări de teren.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO