ZF 24

Basescu: "Eu ma consider un produs bun al scolii romanesti“

28.09.2009, 12:55 18

Prezent la o intalnire cu directorii si directorii adjuncti descoli din Oradea, presedintele Traian Basescu si-a continuatreflectiile pe tema educatiei romanesti de data aceasta cu propriulexemplu, scrie Gandul.

Dupa ce in iunie i-a marturisit lui Gabriel Liiceanu ca atuncicand a afirmat ca scoala romaneasca pregateste prea multi filosofisi avocati si prea putini chelneri si tinichigii se gandea saspuna, de fapt, ca "scoala romaneasca scoate tampiti", sefulstatului a vorbit din nou despre reforma in educatie.

Intai Basescu a starnit rumoare in sala cu afirmatia ca, dupareducerea numarului de ore, "profesorii care nu sunt capabili safaca fata in sistemul de invatamant isi vor gasi cu siguranta unalt loc in societate". Sala a murmurat, insa seful statului aincheiat spunand: "Eu ma consider un produs bun al scoliiromanesti".

Intrebat de ziaristi daca isi mentine declaratia potrivit careiascoala scoate tampiti, presedintele a replicat ca nu revine asupraafirmatiilor sale: "Si acum scoala romaneasca are si produse bune,priviti olimpicii. Problema este cu media produselor, care dintreele este mai mare". Mai multe despre declaratiile facute de TraianBasescu cititi pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24