ZF 24

BCR: Criza internationala va avea impact redus asupra pietei romanesti

BCR: Criza internationala va avea impact redus asupra pietei romanesti
22.09.2008, 16:02 13

Criza financiara internationala va avea un impact redus si pe termen scurt pe piaţa interna deoarece economia romanească este izolata, a declarat presedintele BCR Dominic Bruynseels, citat de Mediafax. Acesta a completat ca BNR a luat măsurile necesare în acest context.

Pe langa majorarea dobanzii de catre BCE in iulie, la 4,25%, noile norme solicitate de Banca Nationala a Romaniei vor avea un efect de limitare a creditului. Cu toate acestea, Bruynseels crede ca apetitul pentru locuinte este inca foarte ridicat, iar piata va merge in aceeasi directie.

Spre deosebire de presedintele BCR, reprezentantii oamenilor de afaceri din Romania (AOAR) considera ca efectele crizei internationale se vor resimti si in Romania, mai ales domeniile cu grad ridicat de indatorare, cele mai expuse fiind sectorul constructiilor si al dezvoltarilor imobiliare, ceea ce ar putea sa afecteze cresterea economica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24