ZF 24

BNS sustine reducerea numarului de permise de munca pentru straini

16.01.2008, 16:32 11

Blocul National Sindical (BNS) sustine masura de reducere a numarului de permise de munca acordate strainilor, asa cum a fost ea propusa spre dezbatere de Ministerul Muncii, informeaza Mediafax.

"Stim ca angajatorii romani se confrunta cu probleme generate de lipsa fortei de munca, insa consideram ca importul de muncitori nu este cea mai potrivita solutie pentru o Romanie deja depopulata. Argumentele aduse de reprezentantii patronatelor in sprijinul cresterii numarului de permise de munca vizeaza doar o solutie superficiala, vazuta prin prisma profitului imediat, fara sa se tina cont de efectele grave pe care o astfel de masura le-ar putea avea pe termen lung", sustin sindicalistii intr-un comunicat de presa de miercuri.

Numarul autorizatiilor de munca care vor fi eliberate cetatenilor straini in 2008 ar putea fi mai mic decat anul trecut cu doua mii, Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse (MMFES) propunand, printr-un proiect de hotarare, eliberarea a 10.000 de autorizatii.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO