ZF 24

Boc: Impozitul minim a deratizat economia

06.01.2010, 11:55 47

Peste 73% dintre firmele inchise dupa introducerea impozituluiminim erau inactive sau folosite doar pentru intermedieri oritranzactii ilicite, astfel ca se poate considera ca taxa si-a atinsscopul, avand un efect curativ si de "deratizare" a unor sectoareeconomice, a afirmat premierul Emil Boc, citat de Mediafax.

"Din totalul firmelor inchise, peste 73% erau inactive saufolosite pentru intermedieri ori tranzactii de frauda fiscala.Impozit minim si-a atins scopul si a fost necesar, avand un efectcurativ si de deratizare a unor ramuri economice. Acum, impozitulva fi regandit si restrans la domenii unde trebuie combatutaevaziunea fiscala, precum restaurantele si hotelurile", a spus Boc,in plenul Senatului, la dezbaterile privind proiectul de lege careabiliteaza Guvernul sa adopte ordonante in vacantaparlamentara.

Seful Guvernului a precizat ca Ministerul Finantelor analizeazain prezent resursele financiare prin care sa fie acoperit deficitulde fonduri care va rezulta din eliminarea impozitului minim, pentrupastrarea echilibrului bugetar.

Proiectul de lege dezbatut in Senat abiliteaza Guvernul sainlocuiasca prin ordonanta impozitul minim, aplicabil tuturorfirmelor, cu un impozit forfetar, impus in anumite domenii. Maimulte despre impozitul minim cititi pewww.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24