ZF 24

Bursa americană a crescut marţi cu 1,4% în cea mai bună şedinţă de tranzacţionare a ultimelor trei luni

Bursa americană a crescut marţi cu 1,4% în cea mai...

Autor: Liviu Popescu

29.08.2023, 23:12 609

Indicele Nasdaq Composite a urcat marţi cu peste 1%, investitorii revenind la acţiunile tehnologice în ultimele zile ale unei luni august dificile pentru piaţă. S&P 500 a urcat cu 1,4% în cea mai bună şedinţă a ultimelor trei luni, în timp ce Dow Jones Industrial Average a adăugat aproximativ 292 de puncte sau 0,8%.

Indicele Nasdaq, cu o pondere mare de tehnologie, a câştigat 1,7%, potrivit publicaţiei MarketWatch.

Producătorul de cipuri Nvidia a condus greul acţiunilor tehnologice în creştere, cu un câştig de peste 4%.

Acţiunile Meta Platforms, Tesla, Apple şi Microsoft au fost tranzacţionate în creştere. Sectorul a primit aparent un impuls de la scăderea randamentelor obligaţiunilor în urma publicării de noi date economice americane.

AT&T a urcat cu 3,8% după ce Citi a îmbunătăţit calificativul acţiunilor şi a declarat că gigantul telecom îşi va putea permite dividendele mari. În altă ordine de idei, acţiunile retailerului Best Buy au crescut cu 5,6% după ce au raportat o creştere a veniturilor.

Cel mai recent sondaj privind locurile de muncă vacante şi rotaţia forţei de muncă a arătat o scădere a listelor deschise în iulie - un alt semn al răcirii economiei. "Credem că acest lucru reprezintă un punct de intrare tactică destul de bun în activele de risc, mai ales în acţiunile americane", a scris marţi, într-o notă, Max Kettner, strategul şef multi-active al HSBC.

Kettner a spus că vânzarea din august a redus euforia investitorilor înapoi la niveluri mai rezonabile de sentiment. De asemenea, marţi a contribuit la asumarea de riscuri o decizie judecătorească care ar putea deschide calea pentru un ETF pentru bitcoin, care a susţinut o creştere de 15% a bursei de criptomonede Coinbase.

Mişcările de marţi au avut loc la o zi după ce S&P 500 a înregistrat primul avans de două zile din această lună. Luni, indicele de referinţă a crescut cu 0,6%, în timp ce Nasdaq a avansat cu 0,8%. Dow Jones a câştigat 200 de puncte în sesiunea precedentă.

Cu doar trei şedinţe rămase din luna august, Dow este pe cale să termine cu 2,8% mai jos. S&P 500 şi Nasdaq sunt pregătite pentru pierderi de 2,4% şi, respectiv, 3,1%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO