ZF 24

Bursa de la Londra a suspendat listarea actiunilor unei companii infiintate de Frank Timis

13.12.2009, 16:02 37

Bursa de la Londra a suspendat listrea unor actiuni in valoarede 67 de milioane de euro ale unei companii petroliere detinute deFrank Timis, din cauza trecutului controversat al acestuia, scrieTimes, in editia online de duminica.

"Decizia neobisnuita impotriva lui Frank Timis, un director dinindustria petroliera nascut in Romania, condamnat in anii '80pentru posesie de droguri subliniaza eforturile autoritatilor de areabilita imaginea Pietei Alternative de Investitii", scriepublicatia britanica.

Reprezentantii bursei i-au comunicat saptamana trecuta lui Timisca listarea companiei African Petroleum, cu operatiuni in Liberia,nu poate fi derulata daca detine o pozitie in consiliul companiei.In decizia lor, oficialii au luat in calcul rolul omului de afaceriin compania Regal Petroleum, ale carei actiuni s-au prabusit in2005 dupa ce campurile petroliere pe care intentiona sa leexploateze s-au dovedit neviabile.

Unele institutii nu mai investesc in Piata Alternativa deInvestitii (AIM), pentru ca supravegherea autoritatilor esteprivita ca superficiala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO