ZF 24

CC investigheaza din nou distributia de medicamente

CC investigheaza din nou distributia de medicamente
30.10.2008, 14:22 28

Consiliul Concurentei (CC) a demarat astazi o investigatie pe piata distributiei de medicamenete, dupa ce doua asociatii de distribuitori si importatori de medicamente au sistat livrarile catre faramacii si spitale, a anuntat astazi institutia.

"Prin acest demers se doreste examinarea, din punct de vedere al regulilor nationale si comunitare de concurenta, a implicatiilor deciziei membrilor Asociatiei Distribuitorilor si Importatorilor de Medicamente (ADIM) si cei ai Asociatiei Distribuitorilor de Medicamente din Romania (ADMR) de a sista livrarile de medicamente catre farmacii si spitale, pe fondul refuzului Ministerului Sanatatii Publice de ajustare a pretului medicamentelor, in functie de evolutia cursului valutar", se arata intr-un comunicat al Consiliului.

Aceasta este cea de-a doua investigatie a CC pe piata distributiei de medicamente, dupa o ancheta privind livrarile de produse destinate tratamentului de diabet. Astfel, in urma unei cercetari din primavara acestui an, Consiliul a acordat a  doua mare amenda din istoria sa, de 22,6 mil. euro companiilor Relad Pharma, A&A Medical si Eli Lilly pentru ca s-au inteles cu privire la impartirea portofoliului de produse pentru diabet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO