ZF 24

Ce poti cumpara cu 7 mil. euro, pretul cerut pe o vila din Piata Romana, Bucuresti: 270 kg. de aur sau sapte apartamente in centrul Parisului

Ce poti cumpara cu 7 mil. euro, pretul cerut pe o vila din Piata Romana, Bucuresti
20.01.2010, 17:32 51

Cea mai scumpa locuinta scoasa la vanzare in Bucuresti este ovila cu 37 de camere construita in anul 1900 in Piata Romana dinBucuresti, care poate fi folosita drept sediu pentru ambasada,banca sau un restaurant de lux, potrivit unei analize a site-uluiimobiliare.ro.

Pretul poate fi considerat prohibitiv pentru aceasta perioada incare economia se contracta, iar achizitiile se fac in general doarcu proprietati chilipir. Spre comparatie, cu acesti bani la oraactuala se poate cumpara o participatie de 20% in compania dedezvoltare imobiliara Impact sau 3% din SIF Oltenia.

In ceea ce priveste masinile, banii ajung pentru achizitia a patruBugatti Veyron sau un parc auto format din 40 de bolizi FerrariCalifornia (daca timpul de livrare a modelelor personalizate nu ardepasi in cele mai multe dintre cazuri doi ani).

Daca ne raportam tot la imobiliare, dar la alte capitale Europene,cu acesti bani pot fi cumparate sapte apartamente cu doua camere inapropierea Arcului de Triumf din Paris, locuinte cu semineu, douabai si bucatarie echipata, potrivit unui anunt al agentieiChristine Arnoux Immobilier.
Calculat in aur, la cursul BNR, cu 7 milioane de euro ar putea ficumparate aproximativ 270 de kilograme din pretiosul metal. (105lei/gram).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24