ZF 24

Cele mai importante evenimente ale zilei

30.03.2010, 19:59 13

1. Seful Fondului Monetar International, DominiqueStrauss-Kahn, viziteaza Romania. Strauss - Kahn a fostmarti la Bucuresti pentru o vizita de cateva ore in cadrul careias-a intalnit cu toti oficialii romani, de la presedinte la premier,parlamentari si guvernatorul BNR, dar si cu studenti de la ASEBucuresti.

La sfarsitul vizitei la Bucuresti, seful FMI a precizat intr-unbriefing de presa sustinut pe aeroportul Henri Coanda ca sunt sansebune pentru continuarea colaborarii. "Modul in care s-au derulatprogramele ne face sa credem ca dupa ce programul standby aflat inderulare se va termina, un nou acord stand-by preventiv va fisuficient".

Declaratia a fost facuta dupa ce anterior, presedintele Romanieideclarase ca este probabil ca Romania sa solicite un acord stand-byde asistenta sau o linie de credit flexibila, dupa incheiereaacordului actual.

2. Caz unic in istoria Justitiei: Senatorul CatalinVoicu, arestat pentru 29 de zile. Inalta Curte de Casatiesi Justitie (ICCJ) a dat un verdict unic in istoria postdecenbristaa Justitiei - a admis astazi cererea procurorilor DNA de arestarepentru 29 de zile a unui parlamentar - senatorul PSD Catalin Voicu,acuzat de corupie si in al carui dosar sunt implicati si doijudecatori de la ICCJ, alaturi de omul de afaceri CostelCasuneanu.

Purtatorul de cuvant al DNA, Livia Saplacan a declarat pentru ZFca senatorul are dreptul la recurs, dar poate fi arestat imediat.Recursul va fi judecat cu inculpatul in arest.

3. Sassu, demis de la conducerea TVR. Raportulde activitate pe anul 2008 al Televiziunii Romane a fost respins,marti, de plenul reunit al Parlamentului, cu 195 voturi "pentru",78 - "impotriva" si 3 - "abtineri", votul negativ alparlamentarilor echivaland cu demiterea lui Alexandru Sassu dinfruntea TVR, informeaza Mediafax.

Camera Deputatilor si Senatul s-au reunit, marti, in sedintacomuna, pentru a dezbate raportul de activitate pe 2008 alSocietatii Romane de Televiziune (SRTv).

La Parlament este prezent si Alexandru Sassu,presedintele-director general al TVR.

Raportul a fost respins, ceea ce implica faptul ca intregulConsiliu de Administratie al TVR, condus de Alexandru Sassu, va fiinlocuit.

4. Camera Deputatilor a adoptat Legea responsabilitatiifiscale. Camera Deputatilor a adoptat, marti, cu 135voturi "pentru", 97 voturi "impotriva" si o abtinere, proiectul delege privind responsabilitatea fiscal-bugetara, deputatii PDL siUDMR sustinand ca acest proiect este o cerinta a FMI, iarreprezentantii PSD si PNL considerandu-l un "masacru legislativ",scrie Mediafax Business.

Poiectul a fost adoptat, anterior, de Senat, Camera Deputatilorfiind forul decizional.

5. FMI reduce estimarile de crestere economica aGermaniei. Fondul Monetar International (FMI) a redusestimarile de crestere pentru economia Germaniei, considerand ca in2010 aceasta va avansa cu 1,2%, dupa ce anterior cresterea eraestimata la 1,5%, informeaza BBC.

Fondul a justificat scaderea prin sublinierea slabiciunilorsectorului bancar german si scaderea relatiilor comercialemondiale.

Economia germana iesit din recesiune anul trecut, nereusind insasa avanseze in cele trei luni din octombrie in decembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO