ZF 24

Cele mai importante evenimente ale zilei

03.05.2010, 18:59 16

1. Finantele iau in calcul recesiunea pentru2010. Cresterea economica negativa in 2010 este una dintrevariantele aflate in discutie intre autoritatile romane FMI,Comisia Europeana si Banca Mondiala. "Cresterea economica negativaeste unul dintre rezultatele analizei", a spus ministrul finantelorSebastian Vladescu dupa discutia cu reprezentantii FMI. Vladescu aprecizat ca nu s-a stabilit nimic in privinta tintei de deficitbugetar. "Deocamdata discutam despre venituri, cheltuieli,deficitul bugetar".

2. Rezerva valutara a BNR urca la 32,38 miliarde euro inaprilie, nou maxim istoric. Rezerva valutara a BanciiNationale a Romaniei (BNR) a urcat in luna aprilie la un nou maximistoric, de 32,38 miliarde euro, dupa ce in martie aceasta se situala 32,03 miliarde euro, conform unui comunicat al bancii centrale.Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiileevolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situatla 2,94 miliarde de euro.

3. Urmatorul model Dacia va fi un mini de 5.000 de euro,spun germanii de la Auto Bild. Constructorul roman deautomobile Dacia pregateste lansarea unui nou model de clasa micacu un pret de pornire care nu va depasi 5.000 de euro, care se vanumi Dacia City, scrie revista germana Auto Bild. Modelul va aveacirca 3,5 metri lungime, spune pentru publicatie Vincent Carré,directorului de marketing pe Dacia, din cadrul grupului Renault.Dacia-Mini va avea patru locuri si patru usi, urmand sa preiaelemente de le modelele Logan si platforma de la a doua generatie aRenault Clio.

4. Lovitura de teatru: dupa esecul Zapp, Saudi Oger vreasa revina in Romania prin achizitia Euroweb. Invitel, aldoilea mare furnizor de servicii de telefonie fixa din Ungaria, aanuntat ca a inceput negocieri exclusive cu grupul detelecomunicatii Türk Telekom, controlat de Oger Telecom, fostulproprietar al Telemobil (Zapp), pentru vanzarea unei diviziiinternationale, care include si Euroweb Romania. Grupul turc vaachizitiona divizia International Wholesale Business a Invitel,incluzand toate actiunile Invitel International AG, respectivAT-INVITEL GmbH, Invitel International Hungary Kft si SC EuroWebRomania SA, potrivit unui comunicat al Invitel.

5. GED cumpara cea mai mare tipografie din Romania cu 12milioane euro. Fondul de investitii spaniol GED aachizitionat un pachet de peste 90% din capitalul companieiInfopress, cel mai important furnizor de servicii tipografice dinRomania si cea mai mare companie de servicii tipografice din Europade Sud-Est, intr-o tranzactie a carei valoare depaseste suma de 12milioane de euro. Societatea de avocati Biris Goran a asistatconducerea si actualul actionariat al Infopress Group SA.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels