ZF 24

CIS Gaz deschide o sucursală în Egipt şi livrează primele echipamente fabricate în România într-un proiect derulat de către guvernul egiptean

CIS Gaz deschide o sucursală în Egipt şi livrează...

Autor: Roxana Rosu

26.02.2024, 10:40 142

CIS Gaz, companie din industria gazelor naturale, fondată în 1990 de Sebastian Călugăr în localitatea Sîntana de Mureş, judeţul Mureş, a deschis o sucursală în Cairo şi livrează primele echipamente fabricate în România în cadrul proiectului Hayah Karima derulat de către guvernul egiptean.

Hayah Karima vizează racordarea la reteaua de gaze naturale a 1.400 de sate şi oraşe mici din Egipt. În cadrul acestui program, CIS Gaz, în consorţiu cu Total Gaz, vor livra staţii de reglare şi măsurare a gazelor naturale fabricate în România.

Echipamentele urmează să ajungă în Egipt până la finalul lunii martie. Beneficiarul proiectului este compania de gaz egipteană Egyptian Natural Gas Holding Company (EGAS).

„Strategia noastră pe termen lung urmăreşte o creştere durabilă şi sustenabilă, bazată pe o evoluţie robustă, iar Egiptul este o piaţă în continuă creştere, cu o dezvoltare accelerată a infrastructurii gazelor naturale, ca de altfel în cam toate ţările din nordul Africii. Noua sucursală va îmbunătăţi capacitatea CIS Gaz de a deservi clienţii din regiune, fiind un pas strategic în creşterea şi inovarea continuă a serviciilor şi a soluţiilor companiei şi în afara graniţelor ţării”, a declarat Sebastian Călugăr, CEO CIS Group.

Noua sucursală CIS Gaz urmează să devină operaţională până la finalul primului semestru din acest an şi va beneficia de infrastructură, tehnologie şi personal specializat.

Potrivit celor mai recente date publicate la Ministerul de Finante, compania a avut în 2022 o cifră de afaceri de 349 milioane lei şi un profit net de 16 milioane lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO