ZF 24

Ciurel, CE Oltenia: Nici eu, nici altcineva din conducerea companiei nu am avut vreun contact cu Gruia Stoica sau Doru Boştină

Ciurel, CE Oltenia: Nici eu, nici altcineva din...

Autor: Roxana Petrescu

30.01.2014, 14:56 574

Laurenţiu Ciurel, directorul general al Complexului Energetic Oltenia, spune că nu a avut niciun contact cu Gruia Stoica, patronul Grup Feroviar Român, sau cu avocatul Doru Boştină, ultimii doi fiind acum urmăriţi penal într-un dosar legat de o licitaţie de peste 100 de milioane de euro pentru transportarea cărbunelui organizată de producătorul de energie.

"Nu. Nu am avut nici eu, nici altcineva din conducerea CE Oltenia, din câte mi-au spus colegii mei, vreun contact cu niciunul dintre cei doi (Gruia Stoica şi Doru Boştină - n.red.)", a declarat Laurenţiu Ciurel întrebat fiind dacă el sau cineva din conducerea companiei a avut vreun contact cu cei doi urmăriţi penal sau dacă managementului producătorului de stat i s-a sugerat în vreun favorizarea GFR în licitaţia pentru transportul cărbunelui.

Procurori ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descins, miercuri, la Complexul Energetic Oltenia, din Târgu Jiu, de unde au ridicat mai multe documente depuse pentru o licitaţie chiar cu o jumătate de oră înainte deschiderii ofertelor.

Licitaţia, a cărei valoare este de 471 de milioane de lei, viza asigurarea serviciilor de transport pentru CE Oltenia pentru următorii trei ani de zile. Conform unor surse din cadrul companiei energetice, citate de Mediafax, procurorii anticorupţie au ridicat plicurile în care erau depuse ofertele CFR Marfă şi ale Grupului Feroviar Român, condus de Gruia Stoica.

Omul de afaceri este acuzat că i-ar fi dat avocatului său, Doru Boştină, trei milioane de euro pentru a afla preţul cerut de CFR Marfă pentru licitaţia organizată de Complexul Energetic Oltenia.

"Ofertele au fost ridicate de Poliţie. Actualul contract pe care îl avem în derulare este cel cu CFR Marfă. Probabil vom prelungi acest contract pe o perioadă de două luni de zile până la organizarea unei noi licitaţii", a spus Laurenţiu Ciurel, directorul general al CE Oltenia.

DNA precizează că Gruia Stoica, proprietarul Grup Feroviar Român (GFR), este urmărit penal pentru cumpărare de influenţă, iar avocatul Doru Boştină, din Baroul Bucureşti, pentru trafic de influenţă. Stoica, proprietarul Grup Feroviar Român (GFR), a fost adus miercuri seară la sediul central al DNA, încătuşat şi escortat de poliţişti, pentru a-i fi aduse la cunoştinţă învinuirile.

La sediul DNA, procurorii a fost audiat, miercuri seară, şi avocatul Doru Boştină. Gruia Stoica ar fi minţit procurorii anticorupţie atunci când le-a transmis acestora, legat de primirea citaţiei pentru audieri, că nu se află în Bucureşti, pentru a nu se prezenta la DNA, acest fiind motivul pentru care el a fost ridicat în baza unui mandat de aducere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO