ZF 24

Coca-Cola ar putea prelua un producator de apa vitaminizata, pentru 4 mld. de dolari

22.05.2007, 11:19 15

Coca-Cola, cel mai mare producator mondial de bauturi racoritoare, a notificat autoritatile de reglementare din SUA privind posibilitatea de a achizitiona compania Glaceau, specilizata in productia de apa vitaminizata, potrivit publicatiei Beverage Digest, citata de Reuters.

Coca-Cola a transmis o notificare Comisiei Federale pentru Comert, necesara in cazul unor posibile tranzactii de dimensiuni semnificative, pentru a permite autoritatilor sa decida daca finalizarea preluarii va determina reducerea concurentei de pe piata de profil, relateaza Beverage Digest, citand surse "informate".

Tranzactia, care ar putea fi evaluata la patru miliarde de dolari, necesita acordul consiliului de conducere al Coca-Cola, se mai spune in articol.

Un purtator de cuvant al Coca-Cola a refuzat sa comenteze informatiile, iar reprezentantii Glaceau, companie controlata in proportie de 30% de grupul indian Tata Tea, nu au putut fi contactati imediat pentru comentarii. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24