ZF 24

Compania de curierat Sameday a încheiat primul trimestru din 2023 cu o creştere de 11% a cifrei de afaceri. Compania a investit 150 mil.lei în 2022 pentru extinderea reţelei easybox în România

Compania de curierat Sameday a încheiat primul trimestru...

Autor: Roxana Rosu

13.06.2023, 11:05 151

Compania de curierat Sameday a încheiat primul trimestru al anului cu o creştere de 11% a cifrei de afaceri, după venituri de 736 milioane lei în 2022, în urcare cu 23%.

La nivelul grupului, cifra de afaceri din 2022 s-a ridicat la 833 milioane lei, a anunţat marţi Sameday.

Evoluţia pozitivă vine pe fondul investiţiilor în tehnologie, al ecosistemului de servicii accesibile magazinelor online şi al creşterii apetitului cumpărătorilor pentru livrarea la easybox. Peste 90% dintre livrările Sameday sunt generate de e-commerce.

“În 16 ani de activitate am investit constant în dezvoltarea unui ecosistem de livrare care facilitează creşterea magazinelor online şi impactează pozitiv experienţa clienţilor. Valoarea pe care o aducem magazinelor online prin servicii digitalizate de livrare, deschidere internaţională şi o experienţă de client îmbunătăţită constant creează un cerc virtuos. Astfel partenerii noştri se dezvoltă, iar Sameday evoluează odată cu ei. În 2022 am depăşit cu 84% rezultatele anului 2020, an de cotitură pentru Sameday, când am văzut o creştere de 142% a cifrei de afaceri. În ciuda contextului economic incert, premisele acestui an se arată a fi favorabile” , a declarat Lucian Baltaru, CEO Sameday Group.

În ultimii doi ani compania a investit peste 500 mil. lei în dezvoltarea capacităţii operaţionale şi crearea de servicii de livrare facilitate de tehnologie. Valoarea investiţiilor Sameday a depăşit în anul 2022 suma de 150 mil. de lei, doar în România.  Cele mai importante direcţii investiţionale au vizat extinderea reţelei easybox,  tehnologia de sortare şi livrare şi dezvoltările software .

Sameday operează la nivel regional 4720 de easybox-uri, dintre care  peste 3800 sunt amplasate în România.

Compania are peste 5.000 de angajaţi şi parteneri, fiind prezentă în România, Ungaria şi Bulgaria.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO