ZF 24

Compania românească de brokeraj Investimental, controlată de antreprenorul Sacha Dragic, fondatorul Superbet, a intrat luni oficial pe piaţa de capital. CEO: Începând de astăzi, suntem parte integrantă a ecosistemului financiar românesc şi vom contribui la dezvoltarea pieţei de brokeraj din România

Compania românească de brokeraj Investimental,...

Autor: Roxana Rosu

24.07.2023, 11:08 979

Compania românească de brokeraj Investimental, controlată de antreprenorul Sacha Dragic, fondatorul Superbet, a intrat luni oficial pe piaţa de capital.

“Începând de astăzi, suntem parte integrantă a ecosistemului financiar românesc şi vom contribui la dezvoltarea pieţei de brokeraj din România. Vrem să fim un partener de încredere pentru toţi cei interesaţi de investiţii pe piaţa de capital, atât pentru cei care caută o alternativă, cât şi pentru cei care încă nu şi-au făcut curaj.”, a declarat Mihaela Bîciu, CEO Investimental

Investimental este prima firmă de brokeraj care a primit autorizaţia de la ASF în ultimii 14 ani.

Investiţia este susţinută de Sacha Dragic prin intermediul vehiculului său de investiţii D Craig Holding, firma fiind condusă de Mihaela Bîciu, manager cu peste 25 de ani de experienţă pe piaţa de capital din România, dintre care 20 de ani la cârma TradeVille. Echipa Investimental este formată din 20 de profesionişti în domeniu.

“Ne propunem să avem un proces simplu şi rapid de onboarding, care să permită clienţilor noştri să îşi deschidă un cont în 15 minute, să îl alimenteze cu orice sumă şi să înceapă să tranzacţioneze. Acest lucru este posibil datorită implementării unei soluţii bazate pe open banking API, care facilitează procesul de alimentare şi retragere instantă a fondurilor. Din lista de avantaje, mai putem menţiona uşurinţa în accesarea platformelor din portal (SSO), comisioane avantajoase, cotaţii real time, suport în gestionarea obligaţiilor fiscale, comunicare facilă prin integrarea unui chat în site şi în portal”, a mai spus CEO-ul Investimental.

Deschiderea contului va putea fi realizată integral online, cu buletinul şi contul iBan. Pentru Wall Street, Investimental va afişa cotaţiile în timp real, iar investitorii vor avea posibilitatea să tranzacţioneze fracţionar, adică unităţi dintr-o acţiune.

În paralel, Investimental a lansat Investimentor, un program educaţional pentru investitori, menit să îi ajute să ia decizii informate în ceea ce priveşte investiţiile lor.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO