ZF 24

Companiile caută din ce în ce mai mult manageri de proiect

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Corina Mirea

24.03.2014, 00:05 2284

Criza a obligat companiile să gândească noi strategii de reducere a costurilor şi de atragere sau, mai bine spus, de reţinere a clienţilor. Prin urmare, oamenii din poziţii-cheie, precum este cea de project manager, care se asigură că odată ce  firma şi clientul au „bătut plama“ contractul nu se rupe, au început să fie tot mai căutăţi şi pe piaţa din România, este de părere Narciss Popescu, managing partner în cadrul companiei locale de training şi consultanţă în management de proiect PM Access.

În prezent, aproximativ 10.000 de români lucrează ca manageri de proiect, potrivit unui studiu realizat de PM Access, în parteneriat cu revista Cariere, comunitatea online Mana­gement de Proiect şi compania cu activităţi în domeniul resurselor umane Qualia.

„La nivel de denumire, project manage­mentul îl putem identifica undeva după Revoluţie, dar ca responsabilităţi pe care le presupune acest rol în sine, poziţia există de mult timp în România, numai că nu s-a numit project manager. Deşi nu există un parcurs de carieră foarte bine stabilit, rolul începe să se maturizeze, odată ce companiile, constrânse de un mediu economic difici, trebuie să dezvolte noi produse, noi strategii. Au nevoie de oa­meni care să gestioneze aşa cum trebuie relaţia companie-client“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO