ZF 24

Complet Electro Serv mizeaza pe un avans de minim 15% al afacerilor in 2007

31.08.2007, 15:22 23

Complet Electro Serv (CES) Piatra Neamt, producatorul de calculatoare personale din grupul Altex, estimeaza pentru acest an un avans de cel putin 15% al cifrei de afaceri, in ritmul pietei de profil, a declarat, vineri, directorul general al companiei, Gabriel Jitaru.

Anul trecut, compania a raportat o cifra de afaceri de 60,83 milioane lei (17,2 milioane euro) si o pierdere de 1,9 milioane lei, potrivit datelor Ministerului Finantelor.

"Cresterea afacerilor companiei este sustinuta de majorarea cererii pentru sisteme care includ pachete software si contin componente de calitate mai buna, chiar daca in ultima perioada pretul la componente hardware a scazut", a spus directorul companiei.

Potrivit companiei de cercetare International Data Corp. (IDC), CES ocupa locul al doilea pe piata PC-urilor, din punctul de vedere al numarului de unitati vandute, si pe pozitia a cincea, cu 6,1% din valoarea pietei, evaluata pentru trimestrul al doilea la 147 mil. dolari. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO