ZF 24

Consiliul FMI va supune aprobarii pe 21 septembrie primul raport de evaluare a acordului cu Romania

14.09.2009, 11:32 25

Consiliul Executiv al Fondului Monetar International (FMI) vaanaliza si supune spre aprobare, in data de 21 septembrie, raportulprivind prima evaluare a acordului stand-by cu Romania, precum sisolicitarea pentru modificarea unor criterii de performanta,potrivit datelor institutiei financiare, conform Mediafax.

O misiune a FMI, condusa de Jeffrey Franks, s-a aflat laBucuresti la inceputul lunii august, pentru prima evaluare aacordului stand-by.

Franks afirma, la sfarsitul misiunii FMI in România, cădelegaţia instituţiei financiare internaţionale a ajuns la unacord, la nivelul echipei de experţi, cu autorităţile române înprivinţa măsurilor luate până în prezent şi ce este necesar defăcut în continuare, dar ca acesta trebuie supus aprobariiboardului institutiei financiare.

Totodata, el a precizat ca toate obiectivele cantitative fixatepentru luna iunie au fost indeplinite, cu exceptia celui privindarieratele la nivelul bugetului general consolidat, pentru care nuexistau la acel moment suficiente date in vederea stabilirii cucertitudine dacs a fost indeplinit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO