ZF 24

Credit Suisse vede o probabilitate mare de faliment la AIG

16.09.2008, 17:49 112

Cel mai mare asigurator din SUA, American International Group (AIG), are sanse mari sa intre in procedura de faliment, a declarat astazi un analist al grupului elvetian Credit Suisse, la o zi dupa ce reducerea ratingului acordat asiguratorului a ingreunat si mai mult eforturile de strangere a lichiditatilor, scrie Reuters.

Actiunile AIG au debutat astazi cu un declin de 50%, dupa ce ieri pierdusera 60%.

 

Scaderea masiva de la AIG a inceput vineri, dupa ce in piata au aparut speculatii potrivit carora ratingul companiei ar putea fi scazut. Informatiile au fost confirmate luni, cand ratingul de creditare al American International Group a fost redus de catre agetiile de rating Standard & Poor's si Moody's, amenintand astfel eforturile asiguratorului de a-si reface rezervele de capital.

Reducerea ratingurilor a venit imediat dupa ce doua persoane apropiate situatiei au declarat ca cel mai mare asigurator american dupa active ar putea avea nevoie de lichiditati de 70-75 miliarde dolari in imprumuturi intermediate de Goldman Sachs si JP Morgan Chase. Luni compania a pierdut la bursa de la New York peste 60% din valoare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels