ZF 24

Criza financiara afecteaza fiecare centimetru din industria textila

16.11.2008, 20:00 35

In mai putin de un an, industria textila a pierdut 53.000 de oameni, iar numarul mediu al angajatilor intr-o fabrica a ajuns sa se restranga la sute sau chiar zeci de persoane, in conditiile in care in urma cu patru, cinci ani sectiile de productie in care lucrau mii de oameni erau o realitate a industriei.

In Roman, patru fabrici, care aveau intre 50 si 100 de angajati au oprit activitatea in ultimele patru-cinci luni. Printre acestea se numara producatorul de camasi Comoconf, al carui client principal era Dolce&Gabbana sau producatorul de articole vestimentare Gruppo Ibis, potrivit informatiilor de pe piata de textile din judet. Reprezentantii celor doua companii nemtene nu au putut fi contactati pentru informatii.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine ce efecte vor avea schimbarile din industrie, cand vor fi resimtite acestea si care vor fi cele mai afectate judete.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO