ZF 24

Cum arata buncarul de date al Romtelecom

Cum arata buncarul de date al Romtelecom
31.03.2010, 11:13 31

Niciun dezastru de proportiile celui din Haiti nu ar reusi sa-ldarame. In caz de cutremur, incendiu sau inundatie, un centru dedate este printre locurile cele mai sigure pentru informatiilepretioase ale unei institutii. Am reusit, recent, sa intram intr-oasemenea fortareata.

Prin fata cladirii care ascunde buncarul de date din Bucuresti alRomtelecom pasesc zilnic cel putin cateva sute de trecatori, faranicio banuiala despre ce se intampla in spatele gardurilor inalte.E de ajuns insa doar sa te apropii ca sa-ti dai seama cat desecurizat este perimetrul.

Trei paznici imbracati in uniforma ne intampina si ne iau imediatla intrebari si, probabil, niste perechi de ochi ne urmaresc atentdin spatele vreunui panou cu multe ecrane, pe care sunt difuzate intimp real imaginile filmate de camerele de supraveghere. Apoi, semnca am trecut testul, poarta se deschide pe jumatate si suntemlasati sa intram in incinta.

Putini trec cu regularitate acest prag, mai ales ca uriasul "motor"din spate functioneaza cu control la distanta, iar la nevoie existapersonal IT specializat gata sa ajunga in cel mult jumatate de orala fata locului, asa ca vizita noastra li se pare cel putinneobisnuita.

Cititi mai multe si vedeti o galerie foto a buncarului Romtelecom pewww.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24